Daim-kladdkaka! Ni måste testa!

kladdkaka som kladdkaka, nä så är det faktist inte.. Jag hittade ett recept för ett tag sedan som jag bara inte kan släppa, hur kladdig och go som helst, här ska ni få receptet.
 

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 st dubbeldaim
  • ev. hackade hasselnötter
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock
 
 
Egentligen ska det vara en chokladglasyr på men jag struntar i glasyren och hackar daimen och strör ut öer smeten innan ni sätter in kakan i ugnen. På så vis får ni en krispig yta, yuumiee!
Strö gärna över lite hackade hasselnötter, himla gott!
Man behöver inte använda daim utan testa apelsinchoklad, mint, vit choklad osv.. 
Det mesta är gott till kladdkaka, glöm inte vispa grädde eller varför inte ha vanlijglass till?
Lycka till!
 
 
Detta är ett recept från Buffé nr 5 2008
Följ denna länken för att läsa mer om recpetet! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback