KEBABTÅRTA DELUXE!!

Äntligen har jag testat att göra den omtalade kebabtårtan som Maria Wallquist i familjen annorlunda gjorde i ett avsnitt. Min moster gjorde den förra veckan och jag fick fuska från "soppan" och provsmaka!
Jag tror den var bland det godaste jag ätit. Jag kunde inte hålla mig så jag åkte till ica och köpte alla ingridienser och slängde ihop tårtan, Stefan var stormförtjust och den lär göras snart igen..
Så enkelt och så gott!
Jag gjorde inte riktigt som Maria Wallquist, det är en smaksak hur mycket kebabkött, vilken kebabsås och vad man vill dekorera tårtan med. Jag är helt såld! 
 
 
Såhär gjorde jag kebabtårtan;
 
1 pkt hönökaka (6st)
500g kebabkött
3 dl creme fraiche
300g philadelphiaost
1 påse Ranch dipsås (man ska ha French men jag hittade inte det i någon affär här i tibro, även där är nog en smaksak vad man gillar för "kryddor")
1 rödlök
1 gurka
1 salladshuvud
-Kebabsås (jag använde Lillesjö´s Taco och kebabsås, finns på ica supermarket)
 
Stek kebabköttet och låt svalna, lägg gärna kebaben i ett durkslag så flottet rinner av.
Blanda creme fraichen, philadelphiaosten och dippåsen till en jämn "röra". Jag använde elvisp.
Lägg ut två bröd brevid varanda så den formas som en cirkel, lägg ett lager "röra" och strö ut kebabkött, lite gurka, tomater, rödlök, kebabsås, du själv bestämmer vad du vill ha i varje lager. 
Sen gjorde jag samma sak på nästa lager. 
På toppen tog jag den sista röran och la runt hela tårtan, dekorerade med sallad, rödlök, tomater, gurka, kebabsås och kebabkött. Hade inne den i kylskåpet i ca en timma innan vi skulle äta så den fick "götta" sig lite.
Himla gott!
 
 
Recpetet är taget utav Maria Wallquist och vill du läsa mer så klicka på länken nedan.
http://minbebis.com/blogg/mariawallquist/kebab-tarta/
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback